Skip to main content

Changes

View changes from to


On 22 نوامبر 2023، ساعت 11:51:49 (+0330), Gravatar vazei:
  • Changed title to گزارش پی‌جویی و اكتشاف پتاس در چند گنبد نمكی استان هرمزگان (previously گزارش پي‌جويي و اكتشاف پتاس در چند گنبد نمكي استان هرمزگان)


  • Updated description of گزارش پی‌جویی و اكتشاف پتاس در چند گنبد نمكی استان هرمزگان from

    گنبدهاي نمکي جنوب ايران به ويژه گنبدهاي نمکي استان هرمزگان داراي پتانسيل هاي بالقوه وبالفعل از مواد معدني وعلي الخصوص ماده معدني پتاس مي باشند. وجود مقادير بالايي از نمک در اين گنبد ها، درصد حضور پتاس را افزايش مي دهد. در اين راستا، تعداد 9 گنبد نمکي از استان ياد شده براي پي جويي واکتشاف پتاس مشخص وتعريف گرديدکه عبارتند از گنبدهاي نمکي انگوران، گنو، هندون، آب کهور، بز، خاين (واقع در چهارگوش 000/250 زمين شناسي بندر عباس)، و گنبدهاي نمکي گهکم، و چهارگنبد باختر تزرج (واقع در ورقه زمين شناسي يکصدهزارم حاجي آباد). گنبدهاي نمکي به سن پرکامبرين مي باشند و رسوبات چين خورده رويي خود را قطع كرده اند، بنابراين گرچه اين گنبدها قديمي‌اند ولي بيرون زدگي آنها تا همين اواخر ادامه داشته است.گنبدهاي نمکي مورد بررسي(بجز گنبدهاي نمکي هندون و باختر تزرج) در بيشتر بخشهاي خود داراي برونزدهايي از نمك بوده و معمولا مرفولوژي خشني از خود نمايش مي‌دهد بدين صورت كه معمولا با ديوارهاي نزديك به قائم و قائم و برخي معكوس بوده و تا بام گنبد به صورت چند پله نمايان مي‌گردد. نمكهاي گنبدها اغلب به رنگ سفيد، عسلي، قرمز، سبز و خاكستري به همراه قطعات مختلف سنگي، رس و مارن مي‌باشد. از جمله قطعات سنگي كه نمك را همراهي مي‌كنند مي‌توان به ماسه سنگ، آهك، توف، سنگ‌هاي آذرين سبز رنگ خروجي و دروني، مارن سبز و غيره نام برد. در آبراهه‌هاي كوچك و بزرگ نمك‌هاي ثانويه سفيد و كرم رنگ گل كلمي تشكيل شده كه داراي اهميت به سزايي در امر اكتشاف پتاس مي‌باشند.
    to
    گنبدهای نمکی جنوب ایران به ویژه گنبدهای نمکی استان هرمزگان دارای پتانسیل های بالقوه وبالفعل از مواد معدنی وعلی الخصوص ماده معدنی پتاس می باشند. وجود مقادیر بالایی از نمک در این گنبد ها، درصد حضور پتاس را افزایش می دهد. در این راستا، تعداد 9 گنبد نمکی از استان یاد شده برای پی جویی واکتشاف پتاس مشخص وتعریف گردیدکه عبارتند از گنبدهای نمکی انگوران، گنو، هندون، آب کهور، بز، خاین (واقع در چهارگوش 000/250 زمین شناسی بندر عباس)، و گنبدهای نمکی گهکم، و چهارگنبد باختر تزرج (واقع در ورقه زمین شناسی یکصدهزارم حاجی آباد). گنبدهای نمکی به سن پرکامبرین می باشند و رسوبات چین خورده رویی خود را قطع كرده اند، بنابراین گرچه این گنبدها قدیمی‌اند ولی بیرون زدگی آنها تا همین اواخر ادامه داشته است.گنبدهای نمکی مورد بررسی(بجز گنبدهای نمکی هندون و باختر تزرج) در بیشتر بخشهای خود دارای برونزدهایی از نمك بوده و معمولا مرفولوژی خشنی از خود نمایش می‌دهد بدین صورت كه معمولا با دیوارهای نزدیك به قائم و قائم و برخی معكوس بوده و تا بام گنبد به صورت چند پله نمایان می‌گردد. نمكهای گنبدها اغلب به رنگ سفید، عسلی، قرمز، سبز و خاكستری به همراه قطعات مختلف سنگی، رس و مارن می‌باشد. از جمله قطعات سنگی كه نمك را همراهی می‌كنند می‌توان به ماسه سنگ، آهك، توف، سنگ‌های آذرین سبز رنگ خروجی و درونی، مارن سبز و غیره نام برد. در آبراهه‌های كوچك و بزرگ نمك‌های ثانویه سفید و كرم رنگ گل كلمی تشكیل شده كه دارای اهمیت به سزایی در امر اكتشاف پتاس می‌باشند.


  • Added the following tags to گزارش پی‌جویی و اكتشاف پتاس در چند گنبد نمكی استان هرمزگان


  • Removed the version from گزارش پی‌جویی و اكتشاف پتاس در چند گنبد نمكی استان هرمزگان


  • Changed value of field extra_data_operator to فاطمه محمد کریمی in گزارش پی‌جویی و اكتشاف پتاس در چند گنبد نمكی استان هرمزگان