Skip to main content

Changes

View changes from to


On 21 اکتبر 2023، ساعت 22:34:14 (+0330), Gravatar yekta:
  • Changed title to طرح باز شناسی معادن متروكه غیر فعال و اندیسهای معدنی مس ناحیه انارك جلد 1 (previously طرح باز شناسي معادن متروكه غير فعال و انديسهاي معدني مس ناحيه انارك جلد 1)


  • Updated description of طرح باز شناسی معادن متروكه غیر فعال و اندیسهای معدنی مس ناحیه انارك جلد 1 from

    كانسارهاي مس و پلي متال انارك كه در بخش شمالي استان اصفهان جاي گرفته‌اند از دير باز مورد بهره برداري بوده‌اند. كنده كاريهاي بسيار قديمي ( شدادي ) سرباره‌هاي ذوب پراكنده در پهنه كوير بزرگ ايران مركزي از كوهستان دم ( معدن مس و طلاي شدادي قرقر) تا كوهستان دو شاخ ( معدن طلا و تنگستن و مس شدادي چاه پلنگ ) و آثار كوره‌هاي سنتي بجاي مانده در سر معادن متروكه نشان دهنده قدمت بهره برداري از اين كانسارها است. آنچه كه تاكنون حفظ شده تا آخرين دوره بهره برداري از اين كانسارها به سال 1323 و پايان جنگ جهاني دوم بر مي‌گردد يعني زماني كه آخرين فعاليتهاي معدن كاري توسط كارشناسان آلماني انجام گرفته است. محصول استخراجي از اين معادن به صورت‌هاي مختلف فرآوري و فلز آن استحصال مي شده است. بخشي از كانسنگ‌هاي غني به تهران ارسال و پاره‌اي ديگر به معادن اطراف همچون سبرز و باقرق كه كوره ذوب و كوره‌هاي كك پزي در آن مستقر بود حمل و پس از خردايش در كوره‌هاي ذوب فلز آن استحصال مي‌گرديده و سپس محصول بدست آمده صادر مي‌شده است. آثار كوره‌هاي ذوب سنتي و جاده‌هاي ارتباطي بين معادن كه معمولاٌ سنگ فرش شده بوده هنوز در ناحيه باقي است.
    to
    كانسارهای مس و پلی متال انارك كه در بخش شمالی استان اصفهان جای گرفته‌اند از دیر باز مورد بهره برداری بوده‌اند. كنده كاریهای بسیار قدیمی ( شدادی ) سرباره‌های ذوب پراكنده در پهنه كویر بزرگ ایران مركزی از كوهستان دم ( معدن مس و طلای شدادی قرقر) تا كوهستان دو شاخ ( معدن طلا و تنگستن و مس شدادی چاه پلنگ ) و آثار كوره‌های سنتی بجای مانده در سر معادن متروكه نشان دهنده قدمت بهره برداری از این كانسارها است. آنچه كه تاكنون حفظ شده تا آخرین دوره بهره برداری از این كانسارها به سال 1323 و پایان جنگ جهانی دوم بر می‌گردد یعنی زمانی كه آخرین فعالیتهای معدن كاری توسط كارشناسان آلمانی انجام گرفته است. محصول استخراجی از این معادن به صورت‌های مختلف فرآوری و فلز آن استحصال می شده است. بخشی از كانسنگ‌های غنی به تهران ارسال و پاره‌ای دیگر به معادن اطراف همچون سبرز و باقرق كه كوره ذوب و كوره‌های كك پزی در آن مستقر بود حمل و پس از خردایش در كوره‌های ذوب فلز آن استحصال می‌گردیده و سپس محصول بدست آمده صادر می‌شده است. آثار كوره‌های ذوب سنتی و جاده‌های ارتباطی بین معادن كه معمولاٌ سنگ فرش شده بوده هنوز در ناحیه باقی است.


  • Added the following tags to طرح باز شناسی معادن متروكه غیر فعال و اندیسهای معدنی مس ناحیه انارك جلد 1


  • Removed the version from طرح باز شناسی معادن متروكه غیر فعال و اندیسهای معدنی مس ناحیه انارك جلد 1