You're currently viewing an old version of this dataset. Data files may not match the old version of the metadata. View the current version.

گزارش پایانی مطالعات ژئوفیزیكی كانسار منگنز زیروقت در منطقه برداسكن از توابع كاشمر استان خراسان به روش مغناطیس‌سنجی و گرانی‌سنجی

عملیات ژئوفیزیكی در اكتشافات معادن از ابتدای فاز پی‌جویی تا مرحله تفضیلی استفاده می‌گردد. معمولاً پس از تهیه نقشه زمین‌شناسی و برداشت آثار معدنی و اندیس‌های مختلف، عملیات ژئوفیزیكی جهت بدست آوردن اطلاعات جامع‌تر از این اندیس‌ها از جمله نحوه گسترش كانسار، تكتونیك ناحیه و .... جهت مشخص كردن برنامه‌های حفاری شامل گمانه‌های اكتشافی، ترانشه و تونل اكتشافی، لازم می‌باشد. روش‌های مختلف ژئوفیزیك بر حسب خواص فیزیكی سنگ‌ها و كانه‌های معدنی بنا شده است. گاهی از روش‌های مستقیم (مثل اكتشاف كانسارهای آهن و ...) و در مواقعی از روش‌های غیر مستقیم (اكتشاف روی و بوكسیت) استفاده می‌شود. در اینجا ماده معدنی مورد نظر، منگنز می‌باشد. بدلیل حاكمیت محیط اكسیدی در این منطقه، كانی منگنزدار، هسمانیت می‌باشد، بدلیل آنكه سنگ دربرگیرنده عمدتاً آهك بوده و وجود كانه‌های آهن در كانسار منگنز و اختلاف در خودپذیری مغناطیسی و وزن مخصوص بین كانسار و سنگ دربرگیرنده آن، به نظر می‌رسد می‌توان از روش‌های منیتومتری و گرانی‌سنجی استفاده كرد. به كارگیری این دو روش می‌تواند نقاط ضعف یكدیگر را پوشانیده و نتایج مطلوبی بدست دهند.

Data and Resources

Additional Info

Field Value
Last Updated نوامبر 20, 2023, 14:25 (+0330)
Created ژوئیهٔ 31, 2023, 01:35 (+0430)